Lakossági napelem pályázat – mai naptól lehet előregisztrálni

Figyelem! 

2024. január 15-én 10 órától, vagyis a mai naptól lehet előregisztrációt indítani a lakossági napelem pályázat felhívására. 

Az Energiaügyi Minisztérium felhívása a támogatással a háztartások energetikai szempontú öngondoskodására szeretne ösztönözni, mellyel együtt hatékonyabban mérsékelhetik rezsiterheiket. A 75 milliárd forintos támogatási keretből egy háztartás akár 5 millió forintot is elnyerhet. A támogatás mértéke legfeljebb 66%.

A pályázatban elsősorban napelem, illetve a hozzá tartozó, meghatározott méretű energiatárolót lehet elszámolni, továbbá néhány egyéb kapcsolódó feladatot is megenged. A cél az, hogy a napközben megtermelt villamos energiát minél nagyobb arányban ott helyben este és éjszaka el is használja a háztartás, ezzel kevésbé terhelve a hálózatot. Ez most már magának a háztartásnak is érdeke lehet. A kormány a két ünnep között tisztázta ki a szaldó és bruttó elszámolás szabályait a különböző élethelyzetekre. A betáplált áramért mindössze bruttó 5 forint jár az új bruttó elszámolási rendszerben, amelybe kötelezően be kell lépni. Erről részletesebben olvashat a Portfolio oldalán

A pályázói regisztrációs kérelem benyújtása a Támogató által erre a célra létrehozott pályázati felületen keresztül történik.

További információ a kiíró ügyfélszolgálatának elérhetőségein kérhető:

  • Telefonon a +36 70 903 8735 számon ügyfélszolgálati időben. (Ügyfélszolgálati idő: hétfő – péntek: 8:00 – 16:00)
  • Írásban a napenergiaplusz@nffku.hu e-mail-címen.

Forrás: Lakossági Napelem Pályázat hivatalos oldala, Portfolio.hu