Átlátszó fa az üveg helyett?

El tud képzelni egy olyan fát, amely majdnem olyan átlátszó, mint az üveg, de sokkal erősebb?

A sok éves kísérlet után a Marylandi Egyetem mérnökeinek köszönhetően megvalósíthatóvá vált ez az innováció, amely újradefiniálja a tervezés és az építészet határait. Az átlátszó fából készült panelek többek között ablakok vagy félig átlátszó homlokzatok környezetkímélőbb alternatíváit jelenthetik, beengedve a fényt, miközben megőrzik a magánéletet. De mint később látjuk, számos más területen is alkalmazhatók lesznek.

„Átlátszó fa az üveg helyett?” bővebben

Fűtési kisokos

Ebben a blogbejegyzésemben szeretném felhívni a figyelmet egy nagyszerű kiadványra! A WWF által kiadott fűtési kisokosban a hőszigetelésre,  a nyílászárókra és a fűtéskorszerűsítésre tett javaslatokon kívül  olyan praktikákat is talál az olvasó, melyekkel beruházás nélkül, odafigyeléssel is hatékonyan tudja csökkenteni energiafogyasztását. Az épületszerkezetek szigetelését és a fűtési rendszerek korszerűsítését is górcső alá veszi, miközben azok környezeti hatásait is vizsgálja.

„Fűtési kisokos” bővebben

Lakberendezési ajándékutalvány

Ha családtagja, ismerőse építkezésen, felújításon vagy az otthona csinosításán gondolkodik, lepje meg egy igazán különleges ajándékutalvánnyal!

Személyre szabott lakberendezési tanácsokkal és inspiráló ökotudatos ötletekkel állok a MEGAJÁNDÉKOZOTT rendelkezésére, segítek optimalizálni a térben rejlő lehetőségeket, megtalálni a tökéletes színeket, kiválasztani a megfelelő bútorokat, és elhelyezni a dekorációkat oly módon, hogy az új otthon tényleg az ott élők egyéniségét tükrözze.

„Lakberendezési ajándékutalvány” bővebben

Szegedi Cédrus Liget Lakópark

A Kopaszi-gáton megrendezésre került LOSZ Konferencia 2023 főelőadását Bara Ákos építész, főépítész tartotta, akinek neve számos hazai és nemzetközi projektet fémjelez. Bemutatta nekünk a szegedi Cédrus Liget Lakóparkot és annak kulisszatitkait. Nagyon érdekes volt végigkísérni, hogyan épült fel egy ilyen komplex terv és mik voltak a koncepció mozgatórugói. A gondolkodást mindvégig áthatotta az ökotudatosság, az adottságok megfelelő kiaknázása. 

Felépült a szegedi Cédrus Liget Lakópark
forrás: cedrusligetszeged.hu
„Szegedi Cédrus Liget Lakópark” bővebben

Lakberendezési tanácsadás a  S/ALON Budapest Lakástrend Kiállításon

Lakberendezőre lenne szüksége, de nem tudja, hogyan válassza ki a megfelelő szakembert?

Álmai otthonának kialakítása során a jó együttműködéshez elengedhetetlen a kölcsönös szimpátia, bizalom! A legszerencsésebb, ha ez már a megbízás előtt kialakul.

S/ALON Budapest Lakástrend Kiállításon a a Lakáskultúra terében lehetősége lesz arra, hogy személyesen megismerkedjen Lakberendezők Országos Szövetségének lakberendezőivel. Foglalja le az utolsó szabad helyek egyikét az INGYENES LAKBERENDEZÉSI TANÁCSADÁSra! 

„Lakberendezési tanácsadás a  S/ALON Budapest Lakástrend Kiállításon” bővebben

LOSZ Konferencia 2023

Tegnap került megrendezésre a lakberendezők által legjobban várt esemény, a LOSZ Konferencia 2023. Mint mindig, most is csodálatos környezetben, a Kopaszi-gáton került megtartásra a szakmai körökben csak „kopaszi konferenciának” nevezett őszi seregszemle.

A konferencia hívószava a Salone del Mobile Milano után a “Kapcsolódások”. 

„LOSZ Konferencia 2023” bővebben

Ingyenesen követhető online Építkezési Konferencia

A magas rezsiköltségek korában nem csak a kifejezetten ökotudatos módon élők szeretnének fenntartható, modern otthont építeni. Ám az utóbbi években olyannyira felgyorsult az építőipar technológiai fejlődése, hogy nem csoda, ha a munka és család mellett már nem marad idő lépést tartani az új trendekkel

Ebben segít az Építem az otthonom 2024 – többnapos Építkezési Konferencia, amely igyekszik összegyűjteni minden információt ahhoz, hogy az építkezést tervezők felelősségteljes döntést hozhassanak az egyik legnagyobb építkezői dilemma kapcsán: „Na de miből, milyen építési technológiával épüljön a házunk?”

„Ingyenesen követhető online Építkezési Konferencia” bővebben