Antibakteriális festék a PPG Trilak Kft-től

Horváth József, Festőakadémia vezető (PPG Trilak Kft.) az idei LOSZ Konferencián mutatta be a baktériumokkal és penésszel szemben ellenálló beltéri falfestékét, az ACTIVE SILVER technológiával működő Héra Bacteria Resist-et. 

Ez egy fertőtleníthető matt, beltéri falfesték, amely az ezüstion tartalmának köszönhetően ellenállóvá teszi a felületet az SA, E. coli és egyéb baktériumokkal szemben, továbbá penész ellen is kiválóan bevethető!. Mindezen felül a legmagasabb dörzs- és mosásállósági osztályba sorolható.  Nagymértékben ellenáll a tisztító- és fertőtlenítőszereknek, továbbá megakadályozza a por és a szennyeződések lerakódását. Olyan helyiségek falára és mennyezetére tervezték, ahol magas higiéniai előírásoknak kell megfelelni, továbbá azok számára, akik nagyra értékelik a magas szintű higiéniát a belső tereikben. Különösen alkalmas olyan helyiségekbe, ahol gyermekek, alacsony immunitással rendelkező idősek, allergiások élnek. Kifejezetten ajánlott kórházakba, orvosi rendelőkbe, műtőkbe, óvodákba, iskolákba, szállodákba és éttermekbe. A magas minőségű bevonat lehetővé teszi a falak megfelelő „lélegzését”, így a festék nedves helyiségekben is tökéletesen használható (pl. konyha, fürdőszoba, mosókonyha stb.), ahol a felületet alkalmanként víz vagy gőz érheti.

Mitől más, mint a többi festék?

Míg sok antibakteriális festék vegyi anyagokat tartalmaz, hogy megakadályozza a baktériumok képződését, a Bacteria Resist ezüstionokat használ, hogy bevonatot képezzen a falfelületen, így megakadályozva a baktériumok elszaporodását. A vegyi alapú baktériumölő szereket tartalmazó festékek hátránya, hogy többszöri lemosást követően a kémiai összetétel fokozatosan eltűnik, csökkentve így annak hatékonyságát. Az ezüstiont azonban nem lehet törléssel, dörzsöléssel vagy mosással eltávolítani, még tisztító- és fertőtlenítőszerekkel sem. A kutatások kimutatták, hogy az ezüstionok közel 150 fajjal szemben baktériumölő hatásúak, az ezüst többféle hatásmechanizmusának köszönhetően.

Tesztekkel bizonyított minőség

Sok hasonló bevonattal ellentétben Héra Bacteria Resist beltéri falfestéket nagyon szigorú vizsgálatoknak vetették alá, melyet a német THOR laboratóriumban végeztek el. 

Nem csak fehér színben

A fehér változat mellett a Héra Bacteria Resist “L” bázisként is elérhető, mely a festékboltokban több száz pasztell árnyalat egyikére színezhető le.

Alacsony VOC tartalom

A termék maximum 2 g/l illékony szerves vegyületet (VOC) tartalmaz. (EU határérték erre a termékre (A/a): 30 g/l (2010))